[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes

Mēdz teikt, ka acīs redzmas viss. Viens skaties var pateikt vairāk kā simtiem vārdus. Acis ir mūsu dvēseles spogulis. Izvēlies vienu no acīm un izlasi, ko tā vēsta par Tevi.

 

1 Iekscaroneji Tu esi... Autors: Yanara Izvēlies aci un izlasi savu precīzo raksturojumu!

Avots - http://tinyurl.com/nokvl52

Autors - http://tinyurl.com/ofquv2u

1. Iekšeji Tu esi atvērts cilvēks. Tava tipa cilvēki ātri pieķeras apkārtējiem. Tu tici, ka labāk riskēt un tikt sāpinātam, nekā noslēgties no ārpasaules. Tu apkārtējiem neizrādi savas bailes un nedrošību. Tu uzskati, ka tavas problēmas jārisina privātā gaisotnē. Tu vēlies palīdzēt citiem, pat ja tas tevi iekšēji sāpina, jo palīdzēšana citiem tevi dziedē.

 

2. Iekšēji Tu esi apzinīgs cilvēks. Tava tipa cilvēki mēģina atstāt labu iespaidu uz apkārtējiem un vēlas lietas darīt pareizi. Tu uzskati, ka tava darbība izmaina citu cilvēku dzīves, neatkarīgi no darbības apjoma. Apkārtējiem Tu neizrādi cik noraizējies vai skumjš Tu esi. Redzot netaisnību tu to paturi pie sevis, taču centies būt labs cilēks un tas ir vienīgais, ko Tu spēj darīt.

 

3. Iekšēji Tu esi moceklis. Tava pagātne bijusi juceklīga un tā seko Tev līdz pat šai dienai. Tu nevari iespaidot apkārt notiekošos procesus un dzīvi uztver sliktu joku. Tu visu laiku centies rast iekšēju mieru. Tavu prātu nomāc nepatīkamas domas, bet tās Tu paturi pie sevis. Tavs ārējais izskats reizēm var būt pārsteidzoši košs. Kad liekas, ka visam gals klāt, Tu spēj sevi saņemt rokās.

 < ... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 2482 | Pievienoja: Laura | Datums: 15.06.2015 | Komentāri (0)

Vai tu zini, ko simbolizē rozes, kuras tu saņem īpašos brīžos? Vai tu mēdz pārdomāt, kādas krāsas ziedu izvēlēties dāvināšanai draugiem, kādai krāsai dot priekšroku svinīgos gadījumos? Izvēlies savu rozi un lasi, kādu slēpto ziņojumu tā nes! 1. Izvēlies savu rozi!

Rozā rozes simbolizē... Autors: Yanara Ko simbolizē rožu krāsa?

Avots - http://spoki.tvnet.lv/mistika/Ko-simbolize-rozu-krasa/725162

Rozā rozes simbolizē eleganci un grāciju. Tās bieži tiek pasniegtas ar nolūku paust apbrīnu. Tumšāku nokrāsu rozā rozes tradicionāli dāvina, lai pateiktu, cik ļoti dāvinātājs novērtē ziedu saņēmēju, kā arī, lai pasvītrotu dāvinātāja prieku. Tās ir lielisks veids, kā pateikties. Atšķirībā no sarkanā, gaiši rozā rožu klēpis ir piesardzīgāks, maigāks veids, kā paust savu mīlestību.

 

nbspScaronīs savdabīgās... Autors: Yanara Ko simbolizē rožu krāsa?

Šīs savdabīgās krāsas rozes ir spējušas apburt daudzas sirdis un rosināt milzumu iztēles. To neparastā skata dēļ gaiši violetās

Gaiši violeta. Rozes vislabāk lietot, lai paustu mīlestību no pirmā acu skatiena – tās apbur ar savu negaidīto parādīšanos, tādējādi ļaujot dāvinātājam vistiešāk un nepārprotamāk paust savas jūtas. Laika gaitā gaiši violetā ir iemantojusi zilās rozes statusu tai vistuvākās krāsas dēļ. Tā kā zilas rozes dabā neeksistē, tās simbolizē brīnumu, maģiju, neiespējamo. Šīs rozes izvēlas, lai atstātu neparastu, īpašu iespaidu. Jāņem arī vērā, ka violetā ir dižciltības krāsa, tādējādi vēl vairāk pasvītrojot šīs puķes pasniegšanas īpašo mērķi.

 

Sarkanas rozes ir... Autors: Yanara Ko simbolizē rožu krāsa?

Sarkanas rozes ir tradicionāls mīlestības un romantiskas pieķeršanās simbols. Tās ir vislabāk ... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 3940 | Pievienoja: Laura | Datums: 07.02.2015 | Komentāri (0)

Avots - http://www.starstyle.lv/blogs/krasa-un-raksturs/

Katram cilvēkam patīk kāda konkrēta krāsa, vismaz ne vairāk kā divas-trīs krāsas (atkarībā no tā, kur šīs krāsas tiek izmantotas – apģērbā, interjerā, mašīnas krāsa utt.). Patīkamas vai nepatīkamas sajūtas, kuras izraisa kāda konkrēta krāsa, laika gaitā var mainīties. Tomēr, jebkurā gadījumā, krāsa, kura Jums vislabāk patīk, varēs daudz pastāstīt par Jūsu raksturu un emocionālo stāvokli.

Krāsa un raksturs

Starp citu, par cilvēku var daudz ko pateikt viņa izvēlētās mašīnas krāsa. Tā, piemēram, sarkanu un dzeltenu mašīnu īpašnieki ir optimisti, dzīvespriecīgi cilvēki, kuri uzskata sevi par laimīgiem. Ar zaļām mašīnām brauc dabas mīļotāji un reālisti. Zilas krāsas mašīnas izvēlas līdzsvaroti cilvēki. Savukārt baltu mašīnu īpašnieki ir ļoti konservatīvi, bet melnās mašīnās brauc biznesa cilvēki. Pelēkas un sudrabainas mašīnas izvēlas patmīlīgi cilvēki, bet ar brūnas mašīnas pārsvarā patīk lielām ģimenēm.

Zemāk minēsim galveno krāsu aprakstu. Pamatojoties uz to, kāda krāsa Jums vislabāk patīk, Jūs varat izdarīt secinājumus par savām rakstura iezīmēm.

... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 2583 | Pievienoja: Laura | Datums: 03.04.2014 | Komentāri (0)

Uzzini, kāda ir tava vārda pirmā burta nozīme! 

Iesaku izlasīt arī par savu draugu, simpātijas, vecāku u.c. vārdu pirmajiem burtiem, lai vairāk uzzināt, ko vēl neesat zinājuši!

Atceraties, ka a ir arī ā, c ir arī č, e ir arī ē, g ir arī ģ, i ir arī ī, k ir arī ķ, l ir arī ļ, n ir arī ņ, s ir arī š, u ir arī ū un z ir arī ž.


Raksturīgākās īpašības... Autors: Lāsēēēēns Burtu maģija.
1. Raksturīgākās īpašības: patīk būt kustībā, sasniedz izvirzītos mērķus, nespēlē spēlītes. To, ko vēlies, arī iegūsti. Tuvi ekstrēmie sporta veidi un aerobika. Mīlestība: patīk romantika, taču iesakām neaprobežoties ar sirdīm un ziediem. Raksturīgs tiešums, jūtīgums un kaislība. Uzmanies: būt pārāk introverts un p\arsniegt savas darba spējas. Vairāk saudzē sevi!
Raksturīgākās īpašības... Autors: Lāsēēēēns Burtu maģija.
2. Raksturīgākās īpašības: komunikabls, atraktīvs un jūtīgs. Piemīt paškontrole. Patīk apmeklēt jaunas vietas, iepazīties ar cilvēkiem un izmēģināt vidu jauno. Mīlestība: patīk, ja tevi apber ar komplimentiem un izturas kā pret dārgumu. Pēc dabas ļoti mīļš- kā iztapīgs mājas kaķis. Uzmanies: slinkot, jo redzi, ka darāmais pārsniedz tavas darba spējas. Saņemies un dari, kas jādara!
Raksturīgākās īpašības... Autors: Lāsēēēēns Burtu maģija.
3. Raksturīgākās īpašības: ļoti sabiedriska persona, patīk uzturēties starp cilvēkiem. Neatkarīgs un ļoti labi spēj tikt galā ar dažādām problēmām. Labprāt uzklausa. Mīlestība: patīk attiecības, un tu tās uztver ļoti nopietni, jo tad tava dzīve kļust vēl skaistāka. Patīk skūpstīties. Uzmanies: tev nepatīk, ... Lasīt tālāk>>
Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 5923 | Pievienoja: Laura | Datums: 29.02.2012 | Komentāri (0)

Dzīves moto, atziņas, teicieni ko lietojam... vienkārši noderīgas frāzes no mirušās, bet neaizmirstās valodas!
Amor vincit omnia. - Mīlestība uzvar visu.
Amicus verus - rara avis. - Patiess draugs ir rets putns
Amicitia nisi inter bonos esse non potest. - Draudzība iespējama tikai starp krietniem cilvēkiem. /Cicerons/
Bellum se ipsum alit. - Karš pats sevi baro (t.i. karš rada jaunu karu).
Dulce et decorum est pro patria mori. - Tīkami un skaisti ir mirt par tēviju (Horācijs). /Horācijs Bušnels/
Dum spiro, spero. - Kamēr elpoju, ceru. /Cicerons/
Ex nihilo nihil fot. - No nekā nekas nerodas.
... Lasīt tālāk>>
Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 3699 | Pievienoja: Laura | Datums: 16.02.2012 | Komentāri (0)


KRĀSU NOZĪMES 

Sarkans 

Var simbolizēt kaislību, dusmas seksualitāti, revolūciju, briesmas. Sarkanā ir asiņu krāsa – dzīvības simbols, tajā pašā laikā jāatceras, ka asiņu izliešana nozīmē nāvi. Sarkanais visspēcīgāk kairina mūsu redzi. Tā simbolizē nerimtību, trauksmi, kustību, tos spēkus, kas cilvēkiem liek ciest un atkal atdzimt. Šī krāsa simbolizē drosmi, cīņu un uzvaru. Tā uzbudina un paātrina. Tās devīze ir – nekad neapstāties! Šī krāsa iedvesmo un dod spēku turpināt aizsākto darbu.
Šīs krāsas pozitīvais aspekts – līderība, neatlaidība, cīņa par savām tiesībām, dinamiskums, atzinība, atdzimšana, pateicība.
Savukārt negatīvais aspekts, kad notikusi pārsā­tinā­šanās ar šo krāsu, – neiecietība, cietsirdība, spītība, kareivīgums, fizisks pārspēks. Šī krāsa pastiprina arī kauna un vainas apziņu.
Sarkanajā krāsā ir daudz juteklības. Tā valda pār seksuālajām attiecībām, un viens no galvenajiem tās uzdevumiem ir rūpes par dzimtas turpinājumu. Sarkanā krāsa savā labākajā izpausmē piepilda dzīvi ar kaislību, kas nes gandarījumu, bet negatīvajā aspektā tā ir saistīta ar dzīvniecisku instinktu un izvirtību.
Sarkanā krāsa ir orientēta uz izdzīvošanu un paš­saglabāšanos, tā izjūt vajadzību pēc taisnības

Oranžs 

Oranžo krāsu mēdz asociēt ar sauli, ražas novākšanu – tā simbolizē dzīvību, saprātu. Ja jūties nospiests, oranžā var liecināt ka esi jauna optimisma perioda priekšvakarā. Oranžais simbolizē adekvātu pašvērtējumu. Tāpat kā sarkans arī oranžs var simbolizēt agresivitāti. Šajā gadījumā agresivitāte būs konstruktīvāka, vairāk vērsta uz mērķu sasniegšanu, nevis tiltu graušanu. Oranžā ir arī seksualitātes krāsa. Ja tev kāda persona saistās ar oranžo, tas liecina par spēcīgu tavu iekāri. Šī  esot untumaino ļaužu iecienīta. Tā arī uzlabo garastāvokli. Oranžā krāsa palīdz depresijas, noslēgtības gadījumā, jo veicina emociju atbrīvošanos. Oranžās krāsas pozitīvais aspekts ir spēks, žēl­sirdība, iecietība, neizsīkstoša enerģija, sabiedris­kums un taisnīgums. Bet, pārsātinoties ar šo krāsu, parādās tās negatīvais aspekts – lepnums, tieksme ņemt un neatdot parādus, pašattaisnošanās. Tā ir impulsīva, uzstājīga, optimistiska un draudzīga krāsa, kas simbolizē pētniecisku prātu un intelekta attīstību. Šī krāsa dod iespēju paplašināt izziņas robežas ar aktīvu, radošu darbību. Tā ir arī mērķtiecības krāsa, kas virza uz priekšu, neļaujot sēdēt malā, paslēpties no pro­blēmām, bet liekot aktīvi da ... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 2567 | Pievienoja: Laura | Datums: 16.02.2012 | Komentāri (0)


Hertagrammu radijusi grupa... Autors: EsReinis Daži simboli 2. daļa
1.

Hertagrammu radijusi grupa H.I.M. ,tas ir pentagrama, kas itkā simbolizē metāla mūziku, un sirds, kas simbolizē mīlestību apvienojums. Šo simboli ir radijis grupas līderis Ville Valo. Šim simbolam nav nekāda sakara ar Bam Margera, jo viņam šis simbols un grupa H.I.M. vienkārši patīk, tādēļ arī viņš to izmanto savā apģērbā un TV šovā ( Viva La Bam ). Vēl šis simbols itkā simbolizē mīlestību un naidu, tas ir domāts arī kā sava veida iņ jaņ . Hertagrams simbolizē arī - labu un ļaunu, debesis un elli, gaismu un tumsu. Daudzi domā, ka tajā ir attēlota sirds un trijstūris, taču tad tas būtu jāsauc par heartangle. Ir arī uzskati, ka tas ir ļaunuma un sātana simbols, taču šie cilvēki maldās.


hexagram heksagrammma saukta... Autors: EsReinis Daži simboli 2. daļa
2.

hexagram, heksagrammma, saukta arī par Dāvida zvaigzni, Dāvida vairogs. Izmantota daudzās kultūrās un reliģijās. Izmantojuši, ebreji, hinduisti, okultisti, un islams. Kā ebreju identitātes zīme tika lietota viduslaikos, tomēr liecības par to ebreju kulturā jau bijušas agrāk  - 3, 4 gadsimtā Galilejas sinagogā. Jūdaismā tas tikai izmantots, pirms kristus dzimšanas.  Tibetā tā ir parādību izcelsme, parasti viņi to novieto mandalas centrā. Indiešu mācībā šie divi trijstūri nozīmē radīšanu, jeb dievišķo savienību - starp vīrieti un sievieti. Okulisti to simbolizē kā dzīves koku, bet kristiešu kabalistiem veseļošanās un Jēzus kā Dieva dēls. Vācijā tā tiek saukta par alus zvaigzni. Indiešiem, šis simbols arī nozīmē vīrieša stāvokli starp zemi un debesīm. Kā arī ir zināms, ka otrā pasaules kara laikā šo zīmi pavēlēja nēsāt ebrejiem, tā atdalot viņus no pārējās sabiedrības. Ja ebrejs tika notverts, nenēsājot šo simbolu, viņš tika sodīts. Melna dāvida zvaigzne simbolizē melnādaino populāciju. Tas ir viens no vecākajiem s ... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 4729 | Pievienoja: Laura | Datums: 13.02.2012 | Komentāri (0)


Pentagramms ir viens no... Autors: EsReinis Daži simboli
1.

Pentagramms ir viens no vecākajiem simboliem . Tas ir atrasts akmens alās, maiju apdzīvotajās vietās, kā arī Ķīnā, Indijā un arī Ēģiptē. Tas tiek aprakstīts kā spēcīgs simbols, kas pasargā no ļaunuma, sātana, nelaimēm, un dēmoniem. Tā ir piecstaru zvaigzne, kuras stari simbolizē uguni, ūdeni, zemi, vēju un garu. Tas tika plaši izmantots, Grieķijā un Babilonijā. Grieķi ticēja ka tam piemīt maģisks spēks un sauca to par pentalfu. Babiloniesi ticēja ka šai zvaigznei ir sakars ar Venēru un tās ceļu cauri debesīm. Kādu laiku Jeruzalemē pentagrams tika oficiāli pārdots. Tie kuri valkāja pentagrammu uz apģērba tie atklāti demonstrēja ka nodarbojas ar maģiju. Šis simbols tika arī izmantots kā laimes, veselības, aizsardzības, un veiksmes piešķiršanas talismans. Viduslaikos šī zīme tika zīmēta uz māju durvīm un logiem, lai nelaistu mājā ļaunumu. Ar šo simbolu viņi vēstija arī vai ir ziema vai vasara.

Ja ap pentagrammu apvelk... Autors: EsReinis Daži simboli
2.

Ja ap pentagrammu apvelk apli, tad to sauc par pentaklu. To sauc arī par raganu zvaigzni. To sauc arī par nepārtraukto saiti, jo to zīmē ar vienu nepārtrauktu līniju. Šo zīmi izmanto arī rituālos, un lai piešķirtu spējas. Izmanto kā spēka, un varas piešķiršanu garam. Lielākajai daļai pagānu tas simbolizē elemntu zeme. Tas ir arī kā raganu otrā ranga zīme. Dažos rituālos tas apzīmē dzimšanu un atdzimšanu. Ja šie amuleti tiek veidoti no koka tad tie ir veltīti dabai. Tie kas ir gatavoti no sudraba, tie simbolizē mēness enerģiju, bet tie kas no zelta, tie savukārt, simbolizē saules enerģiju. Raganas, amuletus ar šo simbolu, veidoja no visdažādākajiem materiāliem, un rotāja ar akmeņiem, dārgakmeņiem, stikla lauskām un zīmēja uz tiem speciālas zīmes, jo tā šie amuleti, kalpoja viņu konkrēti domātajam mērķim.

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 5093 | Pievienoja: Laura | Datums: 10.02.2012 | Komentāri (0)

Viens no visu laiku... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
1. Viens no visu laiku noslēpumainākajiem viduslaiku pergamentiem ir Voiniča manuskripts. Manuskripts sastāv no 204. lpp, kas bagātas krāsainām ilustrācijām. Tajā attēloti nepazīstami augi, zvaigznāji, kā arī kailas sievietes. Pēc radioaktīvā oglekļa metodes noteikts, ka manuskripts tapis 15. gadsimtā. Bet te nu sākas dīvainākais – darbs sarakstīts nezināmā valodā. Jau gadsimtiem ilgi pētnieki cenšas izprast dīvainos tekstus, bet tas nav izdevies ne labākajiem valodniekiem, ne mūsdienu izcilākajiem kriptogrāfiem. Daži šo īpatnējo, nezināmo valodu nodēvējuši par „eņģeļu valodu”. Analizējot tekstu noteikts, ka autors labi sapratis, ko raksta, jo rokraksts ir stabils un precīzs. Savukārt skeptiķi apgalvo, ka šis manuskripts esot viena liela blēdība – attēli neko nenozīmējot un teksts esot tikai bezjēdzīgs rakstu zīmju virknējums. Lai nu kā tur būtu, bet jau no 1969.g. noslēpumainais manuskripts atrodas Jēlas universitātē un gaida, kad kāds atminēs tā noslēpumu.
Liber Linteus ir viens no... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
2. „Liber Linteus” ir viens no vecākajiem un garākajiem etrusku rakstiem. Rakstu darbs sastāv no 1200 vārdiem, kas izvietoti 230 rindās, sarakstīts uz lina audekla ar melnu un sarkanu tinti. Senais etrusku teksts atklāts pavisam nejauši, kad tika noņemti kādas mūmijas apsēji. Kāds gan sakars etruskiem ar mumificēšanu? Izrādās, ka laikā, kad romieši iekaroja Ēģipti, daudzi no viņiem pārņēma mumificēšanas tradīciju. Un acīmredzot, apskribelētās lina audekla strēmeles romiešiem nešķita svarīgas, tādēļ viņi, ar savu priekšteču tekstiem aprakstītajā linā ietina kādu mirušo. Pateicoties romiešu nevērībai, teksts ir saglabājies līdz mūsdienām. Par nožēlu jāsaka, ka arī šis teksts tā īsti nav izprasts, jo mūsdienu zināšanas par etrusku valodu ir visai švakas. Iztulkojot atsevišķus vārdus, var nojaust, ka „Liber Linteus” aprakstīti dažādi etrusku reliģiskie rituāli.
Vēl viens neiztulkojams un... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
3. Vēl viens neiztulkojams un noslēpumains teksts ir Rohancas kodekss, ... Lasīt tālāk>>
Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 2974 | Pievienoja: Laura | Datums: 05.09.2011 | Komentāri (0)