[Acimredzamais neticamais ]

Galvenie » 2014 » Aprīlis » 3 » Krāsa un raksturs
18.45
Krāsa un raksturs

Avots - http://www.starstyle.lv/blogs/krasa-un-raksturs/

Katram cilvēkam patīk kāda konkrēta krāsa, vismaz ne vairāk kā divas-trīs krāsas (atkarībā no tā, kur šīs krāsas tiek izmantotas – apģērbā, interjerā, mašīnas krāsa utt.). Patīkamas vai nepatīkamas sajūtas, kuras izraisa kāda konkrēta krāsa, laika gaitā var mainīties. Tomēr, jebkurā gadījumā, krāsa, kura Jums vislabāk patīk, varēs daudz pastāstīt par Jūsu raksturu un emocionālo stāvokli.

Krāsa un raksturs

Starp citu, par cilvēku var daudz ko pateikt viņa izvēlētās mašīnas krāsa. Tā, piemēram, sarkanu un dzeltenu mašīnu īpašnieki ir optimisti, dzīvespriecīgi cilvēki, kuri uzskata sevi par laimīgiem. Ar zaļām mašīnām brauc dabas mīļotāji un reālisti. Zilas krāsas mašīnas izvēlas līdzsvaroti cilvēki. Savukārt baltu mašīnu īpašnieki ir ļoti konservatīvi, bet melnās mašīnās brauc biznesa cilvēki. Pelēkas un sudrabainas mašīnas izvēlas patmīlīgi cilvēki, bet ar brūnas mašīnas pārsvarā patīk lielām ģimenēm.

Zemāk minēsim galveno krāsu aprakstu. Pamatojoties uz to, kāda krāsa Jums vislabāk patīk, Jūs varat izdarīt secinājumus par savām rakstura iezīmēm.

Balta krāsa– tā ir visu krāsu sintēze, tāpēc tā ir „ideāla” krāsa. Tajā ielikta dziļa jēga, jo tā vienlaicīgi demonstrē gan krāsas spīdumu, gan arī ledus aukstumu. Šī krāsa patiks jebkura rakstura cilvēkam, jo tā nevienu neatgrūž.

Melna krāsa- tā ir nedrošības krāsa, kas simbolizē drūmu dzīves uztveri. Tiem cilvēkiem, kuriem patīk melna krāsa, bieži vien uztver dzīvi drūmos toņos, nav pārliecināti par sevi, ir nelaimīgi, tendēti uz depresijām, jo nešaubās, ka viņu dzīves ideāli nav sasniedzami. Bieža melnas krāsas apģērba nomaiņa uz citas krāsas apģērbu, kas ir daudz spilgtāks, uzkrītošāks, liecina par to, ka pesimistiskais noskaņojums bieži vien pazūd. Ja Jūs regulāri lietojat melnu krāsu, tad tas liecina par to, ka Jums ir krīze un Jūs agresīvi uztverat pasauli vai sevi. Bērni, kas ļoti spēcīgi pārdzīvo rūpju un mīlestības trūkumu, bieži vien savos zīmējumos izmanto melno krāsu. Normālā situācijā melnā krāsa parasti netiek izmantota.

Pelēka krāsa– tā ir apdomīgu un neuzticīgu cilvēki mīļākā krāsa, kuri ilgi domā, iekams pieņem kādu lēmumu. Vēl tā ir neitrāla krāsa, kuru izvēlas tie, kas baidās pārlieku skaļi pieteikt sevi. Savukārt tad, ja Jums šī krāsa nepatīk, tad tas liecina par to, ka Jums ir impulsīvs, vieglprātīgs raksturs. Bieži vien pelēkā krāso cilvēki izvēlas kā barjeru, lai norobežotos no apkārtējās pasaules.

Sarkanā krāsa- tā ir kaisles krāsa. Ja šī ir Jūsu mīļākā krāsa, tad Jūs esat ļoti drosmīga, stipra, valdonīga, ātras dabas un sabiedriska persona. Bez tam, arī altruiste. Cilvēkiem, kuriem nepatīk šī krāsa, ir nepilnvērtības komplekss, bailes no strīdiem, patīk norobežoties no apkārtējiem, kā arī vēlas stabilas attiecības. Sarkanā krāsa simbolizē uzbudinājumu, enerģiju. Vēl šī krāsa ir erotikas simbols. Sarkanās krāsas ignorēšana, kā arī klaja šīs krāsa nepatika, demonstrē organisko vājību, fizisko vai psihisko nespēku. Sarkanā krāsa bieži vien patīk pusaudžiem.

Brūno krāsu izvēlas tie, kas stabili un pārliecinoši stāv uz kājām. Cilvēki, kam ļoti patīk šī krāsa, ciena tradīcijas un ģimeni. Brūnā krāsa liecina par to, ka cilvēks tiecas pēc vienkāršiem instinktīviem pārdzīvojumiem un prieka. Parasti ir tā, ja līdzās stāv melnā un brūnā krāsa, tad brūnā tiek atraidīta. Tāpēc šādos gadījumos, šīs krāsas izvēle liecina par to, ka cilvēks ir fiziski ļoti novājināts.

Dzeltenā krāsa simbolizē mieru,nepiespiestību attiecībās ar cilvēkiem, inteliģenci. Tie cilvēki, kam patīk šī krāsa, ir sabiedriski, ziņkārīgi, drosmīgi, viegli pielāgojas un gūst baudu no iespējas patikt un piesaistīt sev cilvēkus. Savukārt tad, ja šī krāsa nepatīk, tad runa ir par nopietnu un pesimistiski noskaņotu cilvēku, ar kuru grūti iepazīties. Dzeltenā krāsa tiek iegūta, samaisot zaļo un sarkano krāsu, tāpēc tā ir enerģijas krāsa. Bieži vien dzeltenā krāsa patīk grūtniecēm, kā arī cilvēkiem, kuri vēlas mainīt dzīves vietu. Vēl dzeltenā krāsa ir atklāsmes krāsa (Kristus vai Buddas oreols).

Zilā krāsa– tā ir debesu, miera, atslābuma krāsa. Ja cilvēkam patīk šī krāsa, tad tas liecina par to, ka tas ir kautrīgs un nedaudz melanholisks cilvēks. Šim cilvēkam bieži jātpūšas, jo viņš ātri nogurst, viņam ļoti svarīga ir pārliecības sajūta, kā arī līdzcilvēku labvēlība. Ja cilvēkam nepatīk šī krāsa, tad tas liecina par to, ka viņš vēlas radīt iespaidu, ka var izdarīt visu uz pasaules. Taču patiesībā viņš ir spilgts nepārliecinātības un noslēgtības paraugs. Savukārt tad, ja cilvēks ir vienaldzīgs pret šo krāsu, tad tas liecina par zināmu vieglprātību jūtu jomā, kas paslēpta zem laipnības maskas. Vienvārdsakot, zilās krāsas izvēle liecina par to, ka cilvēkam nepieciešams miers, bet noliegšana liecina par to, ka cilvēks izvairās no atpūšanās un atslābināšanās. Ja cilvēks ir slims vai pārguris, tad palielinās nepieciešamība pēc zilās krāsas.

Zaļā krāsa – tā ir dabas, dzīvības, pavasara krāsa. Tie cilvēki, kam patīk šī krāsa, baidās no citu ietekmes, meklē pašapliecināšanās veidus, jo tas viņiem ir vitāli svarīgi. Tie cilvēki, kam nepatīk šī krāsa, baidās no sadzīviska rakstura problēmām, likteņa pavērsieniem, vienvārdsakot, no jebkādām grūtībām. Zaļā krāsa demonstrē slēptu potenciālo enerģiju, tāpēc cilvēki, kam patīk zaļa krāsa, cenšas kļūt pārliecinātāki par sevi un saviem spēkiem. Savukārt tie, kam nepatīk zaļā krāsa, atrodas uz psiholoģisko un fizisko spēku izsīkuma robežas.

Oranžā krāsa - patīk cilvēkiem, kuriem ir laba intuīcija. Vēl šie cilvēki ir kaislīgi sapņotāji. Heraldikā šī krāsa nozīmē viltu un izlikšanos.

Rozā krāsa – tā ir dzīvības krāsa. Ja cilvēkam patīk šī krāsa, tad tas liecina par to, ka viņš vēlas mīlēt un būt labestīgāks. Savukārt tie, kam nepatīk šī krāsa, mēdz uztraukties pat par nenozīmīgiem sīkumiem. Bet pārlieku pragmātiskus cilvēkus šī krāsa vienkārši kaitina.

Violetā krāsa - liecina par to, ka cilvēks ir viegli iespaidojams, viņam nemitīgi nepieciešams atbalsts. Šajā sakarā violetā krāsa kalpo par zināmu psihiskā brieduma un dzimumbrieduma katalizatoru.

Kā liecina virknes veikto pētījumu rezultāti, tad prieka un līksmības stāvoklī cilvēkiem vairāk patīk ar enerģiju bagātas krāsas (dzeltena un sarkana), tai pat laikā tiek noliegtas miera un atslābuma krāsas (zilā un brūnā), kā arī nebūtības krāsa (melnā). Situācijās, kad cilvēku nomoka vainas apziņa par kādu savu rīcību, tieši pretēji, tiek noliegtas ar enerģiju bagātas krāsas, proti, sarkanā un dzeltenā krāsa, bet priekšroka tiek dota pelēkai un zilai krāsai. Tādējādi, zilā krāsa atspoguļo ne tikai nesatricināmu mieru un atpūtu, bet kombinācijā ar pelēko krāsu liecina par nomāktības stāvokli. Situācijās, kad tiek apdraudēta cilvēka dzīvība, parasti priekšroka tiek dota zaļai krāsai, kā arī dzeltenai krāsai, kas simbolizē enerģiju.

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatījumu skaits: 2583 | Pievienoja: Laura | Atslēgvārdi: krāsas, krāsu nozīme, raksturs

Komentāru kopskaits: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Vārds *: Email:
Kods *: