[Acimredzamais neticamais ]

Galvenie » 2013 » Oktobris » 10 » Pret rudens nogurumu un depresiju
10.50
Pret rudens nogurumu un depresiju

Laura Dambīte, 2013

Kad cilvēks saka, ka viņam ir rudens nogurums vai depresija, viņa lielāka problēma ir, ka viņš pret to necīnās.

Ja jūtamies slikti, tad mums pašiem ir jāveic solis lai justus labāk, pašiem tas ir jāvēlas.

Pirmais ko vajadzētu izdarīt ir atraut sevi no rutīnas, piemēram, iziet vakarā pastaigāt pa tuvāko mežu, parku – tur kur praktiski nav mašīnu, steigas, celtņu u.t.t. Mierīgi un palēnām pastaigāt pa apkārtni un saprast, ka rudens šeit izskatās savādāk, nekā ceļā no darba uz mājām un atpakaļ.

Apsēsties uz kāda celma vai vienkārši uz zemes un sajust, sajust kāds miers un klusums valda apkārt – tikai putnu dziesmas un vējš koku lapās. Un aizmest visas problēmas un visu slikto prom no sevis, kam to vajag? Nevienam...

Ja jūtamies tukši – daba tevi uzlādēs it īpaši koki, kas dod enerģiju, piem., ozols – stipru vīrišķo enerģiju, bērzs – sievišķo, lai gan egles var atņemt tev enerģiju. Vairāk par koku enerģiju šeit.

 

Otrais sveces – ne tikai skaisti, bet arī attīra. Uguni arī izmanto par veidu kā attīrīties, ne tikai ūdeni.

Ieteiktu izmantot baltas vai sarkanās sveces – jo tās vislabāk der attīrīšanai, tās palēnām sadedzinās visu negatīvo enerģiju, kas ir sakrājusies tavā mājoklī.

Sveces arī attīrīs tevis pašu – pastāsti sveces liesmai visas savas bēdas, sāpes, problēmas, svece nav draugs un nevienam to neizstāstīs, tās liesmas sadedzinās to visu un kļūs vieglāk un iespējams uz daudzām problēmām varēs skatītes ar skaidrām acīm.

Trešais – vairāk krāsas dzīvei. Tev pašam ir jāmainās un jāmaina pasaule, kas ir apkārt, kaut mazliet, jo rudenī gandrīz visas lapas maina krāsu. Šīs krāsas var parādīties apģērbā, aksesuāros vai telpā, kā dekors. Un tātad vairāk zaļās krāsas – zaļā krāsa ir dzīvības krāsa – tā atsvaidzina, dot spēku, tā simbolizē jaunību, mundrumu, līdzsvaru. Jā tā var dzelt acīs, bet tā cenšas tevi pamodināt. Nedaudz oranžās krāsas – jo tā nes pozitīvismu, ļauj atbrīvoties, būt radošam. Un šķipsniņu zilās – harmonijai, sapņošanai...

 

Bet ja tomēr sliktais laiks nelaiž ārā.

Viss ir kārtībā, viss ir labi – ir jāturas pie šādas domas. Neskatoties kā ārā līst un auksti, jāatceras, ka rīt var uzspīdēt saule. Lai viss sliktais paliek tur ārā un samirkst – padzer tēju ar citronu un ietinies pledā, sajūti to mieru kas tevī patiesībā mīt.

 

Vēlu Jums visiem patiesi skaistu rudeni!

 


Kategorija: Veselība | Skatījumu skaits: 1889 | Pievienoja: Laura | Atslēgvārdi: zāles, daba, krāsas, Sveces, nogurums, koku enerģija, depresija, Rudens, enerģija, bezspēks

Komentāru kopskaits: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Vārds *: Email:
Kods *: