[Acimredzamais neticamais ]

Galvenie » 2010 » Maijs » 27 » Kas ir maģija?
15.04
Kas ir maģija?
Deivids Rankine

Kas ir maģija? Aizmirstiet visus maldīgos pieņēmumus un stereotipiskos aizspriedumus, kas nostiprinājušies jūsos baiļu un neziņas dēļ, un apskatiet šo jautājumu ar atvērtu sirdi. Iespējams, ka nonāksiet pie secinājuma, ka maģija nemaz nav tāda, kā jums par to ir likuši domāt. Maģija tiek definēta kā "māksla un zinātne izraisīt apzinātas izmaiņas, kas notiek saskaņā ar gribu” jeb, vienkāršākiem vārdiem skaidrojot, spēja likt notikt vēlamajām izmaiņām, jeb "enerģija, kam ir tendence izmainīt”. Es pielietoju šādu definējumu: maģija ir apzināta evolūcija, kas pamatota uz enerģijas virzīšanu. Tomēr tas pilnībā neizskaidro maģijas būtību, tādēļ es centīšos izvērst, nelietojot žargonu.

Maģijas mērķis ir prāta izglītošana, izmantojot tādas augstākās garīgās spējas kā intuīcija, iedvesma un radošā iztēle, apzināti padarot tās pieejamākas, kā arī zemapziņā esošā spēka pielietošana – cenšanās pielietot vairāk par tiem 10% no mūsu smadzeņu apjoma, ko mēdzam izmantot.

Maģija nozīmē ticību netveramajām enerģijām vai, drīzāk, to izjušanu. Mēs spējam saredzēt tikai vienu septiņdesmito daļu no gaismas spektra, tomēr tas, ko nespējam saskatīt, ietekmē mūs, piemēram, rentgena stari un ultravioletie stari. Tāpat arī maģijas būtība ir smalkāku, fiziski nesajūtamu enerģiju koncentrēšana un virzīšana ar mērķi veikt izmaiņas. Lai to spētu izdarīt, nepieciešama pieredze un vingrināšanās, garīgā enerģētika un, jo īpaši, griba.

Tāda veida aktivitātes kā meditācija, kontrolēta elpošana, balss trenēšana, ķermeņa vingrinājumi, vizualizācija, dramaturģija, rituāli un citas ir radītas tam, lai uzlabotu mūsu prāta un ķermeņa kvalitāti, padarītu asāku uztveri un radītu iekšējo līdzsvarotību, kā arī ļautu mums uztvert un kontrolēt netveramās enerģijas.

Tāpat arī ikviens cilvēks ir tik spēcīgs, cik spēcīga ir viņa griba, un, jo līdzsvarotāks un saskaņotāks ir cilvēks, jo spēcīgāka ir viņa griba (ievērojiet – šis, iespējams, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tik daudziem magiem ir pieredze tādās jomās kā jurisprudence un/vai psiholoģija, kas atzīst šo procesu būtisko lietderīgumu – gan vingrināšanās, gan izjušanas ceļā. Tas palīdz arī noņemt šiem procesiem bieži vien piedēvēto smieklīgo sociālo stigmu.)

Maģijas praktizēšana visbiežāk darbojas kā nosacījumu atcelšanas mehānisms, un tas var būt netverams process – jo ilgāk jūs ar to nodarbojaties, jo vairāk jūs spējat izmainīt, un tiek atcelta nevajadzīgā jūtu apvaldīšana, stigmas, vainas apziņa un grēka kompleksi, ko izveidojusi sabiedrība. Psihē mītošās enerģijas atbrīvošana no šiem nosacījumiem spēcina cilvēku.

Fiziskā puse, piemēram, joga, ķermeņa vingrojumi, dejas un masāža arī noņem saspringumu, kas aptver ķermeni kā bruņas, atbrīvojot ķermeni un nobloķēto enerģiju, kas mūs vājina un var izraisīt saslimšanu.
=Iespējams, ka galvenā atšķirība starp maģiju un daudziem citiem reliģiskajiem meklējumiem ceļā uz garīgo izaugsmi slēpjas tajā apstāklī, ka maģija ir dinamiskāka un tā uzsver nepieciešamību darboties ar mērķi veikt izmaiņas – maģijā nepastāv garīgie vadoņi, bet gan studiju biedri ar dažādām izredzēm un pieredzi, jo mēs mācāmies no, gluži tāpat, kā mēs to darām dzīves jomās.

Maģijas praktizēšana saistīta ar daudziem simboliem, jo simboli ir zemapziņā mītošā valoda, un šis ir milzīga spēka avots. Simboliem ir daudzas funkcijas, un viena no tām, ja to attīsta ar maģijas palīdzību, ir spēja satriekt ego un cenzēšanas mehānismus, tādējādi ļaujot mums uztvert netveramas patiesības vai piedzīvot tiešas atklāsmes. Neskatoties uz to, ka mēs, iespējams, nespējam pilnā mērā izskaidrot to, kā darbojas simboli, tomēr, balstoties uz pieredzi, mēs zinām, ka noteikti simboli atrodas saskaņā ar noteiktu veidu enerģijām. Tā, piemēram, ja vēlaties piesaistīt mīļotā cilvēka uzmanību, mags var ieteikt jums valkāt zaļas krāsas apģērbu vai lietot smaržas ar rožu aromātu, vai, iespējams, nēsāt vara rotaslietas – aproci vai kaklarotu u.tml. Šie ieteikumi saistīti ar Venēru. Šeit darbojas notikumu izraisīšanas princips, darbojoties ar priekšmetiem, kas ar to ir vienoti. Šī ir viena no senākajām un visbiežāk pielietotajām maģijas formām.

Brīdinājumam – maģija bieži vien tiek uzskatīta par ceļu, kas ved uz slēptajām enerģijām, un tā tiek pielietota ar nepareizu mērķi, balstoties uz atziņu "Es vēlos seksu, varu un daudz naudas”. Pašās šajās lietās nav nekā nepareiza, taču, kad jūs praktizējat maģiju, jūs atklājat, ka visdrīzāk saņemat to, kas jums nepieciešams, nevis katrā ziņā tikai to, ko vēlaties. Pielietojot maģiju, jūs visbiežāk izmantojat paņēmienus, kas izmaina apziņas stāvokli, vairo enerģiju un tad novirza šo enerģiju vēlamā rezultāta sasniegšanai. Maģija patiešām sniedz varu, jā, taču tā ir vara, kas sniedz spēju valdīt pār jums pašiem, nevis citiem cilvēkiem. Tā ir vara, kam ir ļoti liela loma pozitīvu izmaiņu radīšanā un īstenošanā. Maģijas praktizēšana fizisku lietu vairošanai nebūt nav uzskatāma par kaut ko nepareizu, jo nav nekā nepareiza tajā, ka veicat rituālu vai sakāt burvju vārdus, lai iegūtu labāku darbu. Turpretī centieni piespiest kādu cilvēku pārgulēt ar jums būtu jau nepareiza rīcība. Maģija lielā mērā saistīta ar nolūku, un, ja jūsu nolūks ir saņemt darbu, tad neuzspiežiet kaut ko citiem , turpretī, ja mēģināt kādu piespiest darīt kaut ko tādu, ko šis cilvēks nedarītu saskaņā ar savu vēlmi, tad jūs ietekmējat viņa gribu.

Ja veicat rituālu ar mērķi piesaistīt mīlestību, nenorādot konkrētu cilvēku, bet atverot sevi iespējai sastapt kādu cilvēku, pret kuru varētu rasties mīlestības jūtas, kā arī ar mērķi justies pievilcīgākam un labākam, tad jūs neko neuzspiežat, bet gan cenšaties radīt pozitīvas izmaiņas.
=Maģija ir saistības pret sevi, kam nepieciešamas tādas īpašības, kā apņemšanās, neatlaidība, spēks, atvērtība izmaiņām un elastība, mīlestība pret dzīvi (tai skaitā arī pret sevi pašu), kā arī vēlme augt un īstenot sevī mītošo potenciālu. Iespējams, ka jums jau piemīt visas šīs īpašības un jau to darāt, nesaucot to par maģiju – maģijas būtība nav atrodama tās apzīmējumos, un tie, kas tā domā un rīkojas, diemžēl atstumj dažkārt cilvēkus. Maģijas būtība ir izzināt enerģijas dabisko plūdumu Visumā, kā arī darboties saskaņā ar šo plūdumu ar mērķi ietekmēt pozitīvu izmaiņu rašanos gan sevī, gan apkārt esošajā vidē.

Daži cilvēki uzdod jautājumu – kāpēc vārds maģija (magick) rakstās ar burtu "k”? Tas tiek darīts ar mērķi nošķirt šo jēdzienu no maģijas (magic), kas parasti tiek saistīts ar burvju māksliniekiem un viņu veiktajiem burvju trikiem (maģiju kā skatuves mākslu). Maģijas būtība nav ilūzijas, bet gan reālu izmaiņu radīšana, un uz to tad arī norāda burts "k”. Tas ir pēc kārtas vienpadsmitais alfabēta burts, kas atrodas ārpus desmit pirmajiem. Simboliski tam ir ļoti liels spēks, jo mēs darbojamies ar pirmajiem desmit pamatskaitļiem, un vienpadsmit saistās ar nesaskatāmajām jeb slēptajām enerģijām – netveramajām maģijas enerģijām. Vienpadsmit tiek uzskatīts par maģijas skaitli.

Maģijas apgūšana un praktizēšana rosina neapzināto enerģiju rašanos, tādēļ nav nekas pārsteidzošs, ja simboli izaugsmes gaitā iegūst aizvien lielāku nozīmi, sniedzot skaidrojumu ne tikai sapņiem un neapzinātajam, bet palīdzot arī radīt elastīgāku Visuma uztveres horizontu. Lai notiktu garīgā izaugsme, ir svarīgi saglabāt elastību un nekļūt dogmatiskiem, drīzāk esot atvērtiem attiecībā uz jaunu pieredzi un vēloties pārbaudīt savas idejas un pārliecību, kas rodas šādas pieredzes rezultātā.

Maģija var būt sāpīgs process. Nav viegli nemainīgi saglabāt disciplinētību un godīgas paškritikas pieeju. Tāpat dažreiz var būt grūti darboties, nezaudējot līdzsvaru, kad notiek saskare ar to enerģiju, kas tiek atbrīvota. Šādos gadījumos ir būtiski saglabāt godīgu attieksmi un turēties pie tās. Neviens nav apgalvojis, ka maģijas praktizēšana ir viegla! Tam nepieciešama liela vingrināšanās, smags darbs un sāpes, taču iegūtais apbalvojums ir garīgā un morālā izaugsme, dzīvesprieks un beznosacījumu mīlestības krāšņums. Ārpus šīm robežām nepastāv robežas!

Avots: http://www.saulesjosta.lv/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=557&mode=thread&order=0&thold=0

Kategorija: Maģija | Skatījumu skaits: 2547 | Pievienoja: Laura | Atslēgvārdi: maģija, enerģētika, Magic, enerģija

Komentāru kopskaits: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Vārds *: Email:
Kods *: