[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » 2010 » Maijs » 27
Deivids Rankine

Kas ir maģija? Aizmirstiet visus maldīgos pieņēmumus un stereotipiskos aizspriedumus, kas nostiprinājušies jūsos baiļu un neziņas dēļ, un apskatiet šo jautājumu ar atvērtu sirdi. Iespējams, ka nonāksiet pie secinājuma, ka maģija nemaz nav tāda, kā jums par to ir likuši domāt. Maģija tiek definēta kā "māksla un zinātne izraisīt apzinātas izmaiņas, kas notiek saskaņā ar gribu” jeb, vienkāršākiem vārdiem skaidrojot, spēja likt notikt vēlamajām izmaiņām, jeb "enerģija, kam ir tendence izmainīt”. Es pielietoju šādu definējumu: maģija ir apzināta evolūcija, kas pamatota uz enerģijas virzīšanu. Tomēr tas pilnībā neizskaidro maģijas būtību, tādēļ es centīšos izvērst, nelietojot žargonu.

Maģijas mērķis ir prāta izglītošana, izmantojot tādas augstākās garīgās spējas kā intuīcija, iedvesma un radošā iztēle, apzināti padarot tās pieejamākas, kā arī zemapziņā esošā spēka pielietošana – cenšanās pielietot vairāk par tiem 10% no mūsu smadzeņu apjoma, ko mēdzam izmantot.

Maģija nozīmē ticību netveramajām enerģijām vai, drīzāk, to izjušanu. Mēs spējam saredzēt tikai vienu septiņdesmito daļu no gaismas spektra, tomēr tas, ko nespējam saskatīt, ietekmē mūs, piemēram, rentgena stari un ultravioletie stari. Tāpat arī maģijas būtība ir smalkāku, fiziski nesajūtamu enerģiju koncentrēšana un virzīšana ar mērķi veikt izmaiņas. Lai to spētu izdarīt, nepieciešama pieredze un vingrināšanās, garīgā enerģētika un, jo īpaši, griba.

Tāda veida aktivitātes kā meditācija, kontrolēta elpošana, balss trenēšana, ķermeņa vingrinājumi, vizualizācija, dramaturģija, rituāli un citas ir radītas tam, lai uzlabotu mūsu prāta un ķermeņa kvalitāti, padarītu asāku uztveri un radītu iekšējo līdzsvarotību, kā arī ļautu mums uztvert un kontrolēt netveramās enerģijas.

Tāpat arī ikviens cilvēks ir tik spēcīgs, cik spēcīga ir viņa griba, un, jo līdzsvarotāks un saskaņotāks ir cilvēks, jo spēcīgāka ir viņa griba (ievērojiet – šis, iespējams, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tik daudziem magiem ir pieredze tādās jomās kā jurisprudence un/vai psiholoģija, kas atzīst šo procesu būtisko lietderīgumu – gan vingrināšanās, gan izjušanas ceļā. Tas palīdz arī noņemt šiem procesiem bieži vien piedēvēto smieklīgo sociālo stigmu.)

Maģijas praktizēšana visbiežāk darbojas kā nosacījumu atcelšanas mehānisms, un tas var būt netverams process – jo ilgāk jūs ar to nodarbojaties, jo vairāk jūs spējat izmainīt, un tiek atcelta nevajadzīgā jūtu apvaldīšana, stigmas, vainas apziņa un grēka kompleksi, ko izveidojusi sabiedrība. Psihē mītošās enerģijas atbrīvošana no šiem nosacījumiem spēcina cilvēku.

Fiziskā puse, piemēram, joga, ķermeņa vingrojumi, dejas un masāža arī noņem saspringumu, kas aptver ķermeni kā bruņas, atbrīvojot ķermeni un nobloķēto enerģiju, kas mūs vājina un var izraisīt saslimšanu.
=Iespējams, ka galvenā atšķirība starp maģiju un daudziem citiem reliģiskajiem meklējumiem ceļā uz garīgo izaugsmi slēpjas tajā apstāklī, ka m ... Lasīt tālāk>>
Kategorija: Maģija | Skatijumi: 2547 | Pievienoja: Laura | Datums: 27.05.2010 | Komentāri (0)