[Acimredzamais neticamais ]

Galvenie » 2014 » Jūnijs » 20 » Nāk Jāņu nakts... Zīlēšana
22.19
Nāk Jāņu nakts... Zīlēšana

Zeme atdod savu spēku augiem, ziediem, ūdeņi ir piepildīti ar attīrošu neredzamu, bet ļoti spēcīgu substanci, kura ir spējīga attīrīt un dot veselību visam gadam. Iespējams, ka tieši šajā laikā ir notikusi viena no pirmajām cilvēka kristībām caur ūdeni un Jāni Kristītāju. Laiks, kas aizsākas Jāņos, ir spēcīgs rituālu veikšanas laiks. Līdz pat Pēteriem viss, ko jūs darīsiet, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti - pirtis, peldes, zāļu tējas dzeršana - dos jums iespēju iegūt lielu spēku resursu no dabas.

Avots - http://www.your-life-studio.com/

 

Ugunskuru dedzināšana ir neatņemama svētku sastāvdaļa - lecot tam pāri, nodedzinām slikto sevī uzkrāto enerģiju. Pastāv pieņēmums - ja māte Jāņu nakts ugunskurā iemet un sadedzina sava slimā bērna valkātu apakškrekliņu, tad veselība bērniņam atgriežas.

Bērniem šajā naktī ieteicamā spēle ir "sunīši", lai izskrienoties tie saņemtu šīs nakts gaisu lielā daudzumā un tādējādi stiprinātu veselību visam gadam.

Jāņu naktī gulēt nevajadzētu iet, jo tad varot nešķīstie spēki sabiedēt.

Zīlēšana ar zāles stiebriņiem.

Īpaši labi zīlēt tiem, kas svinēs savā lauku mājā, bet arī citiem iespējams iziet pļavā, kas atrodas netālu. Jānoplūc divi zāles stiebriņi - viens garāks, otrs mazliet īsāks. Atnesot mājās, tos nostiprina blakus. Ja guļbūve, tad labi ielikt šķirbās, ja tādas ir, ja nav, tad pašam būs jaizdomā, kā nostiprināt. Vēlams, lai stiebriņi karātos uz leju. Garākais simbolizēs vīrieti, īsākais - sievieti. Kad tie sāks izžūt, tad vai nu lieksies viens otram klāt, vai arī prom viens no otra. Tā var izzīlēt, kādas attiecības ir vai būs starp mīļotajiem.

Visi ir dzirdējuši par papardes ziedu, kurš uzplaukstot Jāņu naktī, un noteikti daudzi ir to meklējuši. Tomēr šoreiz ne par to, bet gan par zīlēšanu, kuru var veikt, ejot kopā ar draugiem mežā. Jāsameklē paparde (katram sava) un uz katras papardes lapas (protams, ja ir tik daudz iespējamo kandidātu precībām) atzīmēt katra iespējamā precinieka vārdu vai vārda pirmo burtu, tad jādodas pie ūdens, jāsaspiež visa paparde stingri kopā, jāpaliek tā zem ūdens un jāskatās, kāda lapa uzpeldēs pirmā - tas tad būtu īstais ņēmējs. Papardes šajā naktī ir apveltītas ar stāstīšanas spējām, un tādēļ tieši šāds zīlēšanas veids tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem.

Zīlēšana ar ziediem.

Pļavā noplūciet divus ziedus, kātiņus atdaliet nost, piepildiet apaļu trauku ar ūdeni (vēlamais trauka materiāls - stikls vai māls), ūdenī ielieciet ziedu galviņas un vērojiet, kas notiek. Ja tās tuvinās un visādi citādi rotē viena ap otru, viss ir kartībā starp mīļotajiem. Ja ziediņi attālinās viens no otra, peld prom un nekādi neizrāda kopā būšanu traukā, tad dzīvē tāpat gaidāma atsvešināšanās vienam no otra. Zīlēšanai  labi izmantot margrietiņu ziedu galviņas - tās vienmēr ir asociējušās ar mīlestības simbolu un tiek pielietotas zīlēšanai par mīlestību.

Zīlēšana ar Jāņu vainagu.

Jāņos ir pieņemts pīt ne tikai ozollapu vainagu Jānim, bet arī neprecētām meitām vīt vainagus un mest tos ezeru vai upju ūdeņos. Tad varot redzēt, kuras vainags peld un neslīkst - tā meita šogad iziešot pie vīra. Tā meita, kurai noslīkst vainags, šogad pie vīra neizies.

Zīlēšana, lecot pāri ugunskuram.

Ja, lecot pāri ugunskuram, no tā nav lielu dzirksteļu un lēcējs veiksmīgi ir pārlēcis tam pāri, gads būs bagātīgs, ražīgs un kopumā veiksmīgs.

 

Kategorija: Maģija | Skatījumu skaits: 1961 | Pievienoja: Laura | Atslēgvārdi: tradīcijas, zīlēšana, jāņu nakts zīlēšana, Jāņi, līgo

Komentāru kopskaits: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Vārds *: Email:
Kods *: