[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » 2012 » Oktobris » 11


Vitamīnu tējas pagatavo no  dažādiem meža un pļavu augiem kā arī ogām. To satāvā ir bioloģiski aktīvas vielas: vitamīni, fermenti, mikroelementi, organiskās skābes u.tt. Šīs bioloģiski aktīvo vielu buķetes labvēlīgi iedarbojas uz  organismu, aizsargājot  un ārstējot no dažādām saslimšanām. Tieši tāpēc šīs tējas ir ieteicams lietot visiem, neatkarīgi no vecuma un veselības stāvokļa.


KĀ PAREIZI PAGATAVOT?

  • Augu ziedus aplej  ar verdošu ūdeni.
  • Svaigas ogas pirms apliešanas  samīca, bet kaltētas - sasmalcina.
  • Augu lapas ieliek karstā ūdenī un vāra 3-5 min vai vienkārši aplej ar verdošu ūdeni.
  • Saknes, stublājus smalki sagriež,  tad ievieto aukstā ūdenī un vāra 10 min.
  • Visbeidzot - ziedus, lapas un ogas nostādina 5-10 min, saknes un stublājus – 10-15 min.

AUGU MAISĪJUMI

Vitamīnu tēju sastāvs var būt visdažādākais. Jūsu izvēle būs atkarīga no garšas gaumes un pašsajūtas. Masījumā vēlams iekļaut vienu aromātisku augu (piparmētru, raudeni, melisu u.c.). Vienlaicīgi izmantot vairākus aromātiskus augus nav vēlams: aromāti viens otru neitralizēs un sajaucoties var veidot nepatīkamu smaržu.

  • No rīta ieteicams lietot tonizējošas tējas (meža zemeņu lapu, āboliņa ziedu un lapu, lavandas, lielās zirdzenes u.c.).
  • Vakarā ieteicams lietot nomierinošas tējas (asinszāles, jāņu zāles, aveņu lapu, piparmētru, kumelīšu, melisas, ķiršu lapu u.c.).
  • Ziemā un agrā pavasarī vēlams lietot polivitamīnu augu tējas (avenu lapu, kazeņu, upeņu, nātru, mežrozīšu augļu, pīlādžu, bārbeles, smilšērkšķu u.c.).
  • Vasarā tējas gatavo tikai no svaigiem augiem.

... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Veselība | Skatijumi: 1917 | Pievienoja: Laura | Datums: 11.10.2012 | Komentāri (0)