[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » 2012 » Februāris » 10

Pentagramms ir viens no... Autors: EsReinis Daži simboli
1.

Pentagramms ir viens no vecākajiem simboliem . Tas ir atrasts akmens alās, maiju apdzīvotajās vietās, kā arī Ķīnā, Indijā un arī Ēģiptē. Tas tiek aprakstīts kā spēcīgs simbols, kas pasargā no ļaunuma, sātana, nelaimēm, un dēmoniem. Tā ir piecstaru zvaigzne, kuras stari simbolizē uguni, ūdeni, zemi, vēju un garu. Tas tika plaši izmantots, Grieķijā un Babilonijā. Grieķi ticēja ka tam piemīt maģisks spēks un sauca to par pentalfu. Babiloniesi ticēja ka šai zvaigznei ir sakars ar Venēru un tās ceļu cauri debesīm. Kādu laiku Jeruzalemē pentagrams tika oficiāli pārdots. Tie kuri valkāja pentagrammu uz apģērba tie atklāti demonstrēja ka nodarbojas ar maģiju. Šis simbols tika arī izmantots kā laimes, veselības, aizsardzības, un veiksmes piešķiršanas talismans. Viduslaikos šī zīme tika zīmēta uz māju durvīm un logiem, lai nelaistu mājā ļaunumu. Ar šo simbolu viņi vēstija arī vai ir ziema vai vasara.

Ja ap pentagrammu apvelk... Autors: EsReinis Daži simboli
2.

Ja ap pentagrammu apvelk apli, tad to sauc par pentaklu. To sauc arī par raganu zvaigzni. To sauc arī par nepārtraukto saiti, jo to zīmē ar vienu nepārtrauktu līniju. Šo zīmi izmanto arī rituālos, un lai piešķirtu spējas. Izmanto kā spēka, un varas piešķiršanu garam. Lielākajai daļai pagānu tas simbolizē elemntu zeme. Tas ir arī kā raganu otrā ranga zīme. Dažos rituālos tas apzīmē dzimšanu un atdzimšanu. Ja šie amuleti tiek veidoti no koka tad tie ir veltīti dabai. Tie kas ir gatavoti no sudraba, tie simbolizē mēness enerģiju, bet tie kas no zelta, tie savukārt, simbolizē saules enerģiju. Raganas, amuletus ar šo simbolu, veidoja no visdažādākajiem materiāliem, un rotāja ar akmeņiem, dārgakmeņiem, stikla lauskām un zīmēja uz tiem speciālas zīmes, jo tā šie amuleti, kalpoja viņu konkrēti domātajam mērķim.

Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 5098 | Pievienoja: Laura | Datums: 10.02.2012 | Komentāri (0)