[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » 2011 » Septembris » 05
Viens no visu laiku... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
1. Viens no visu laiku noslēpumainākajiem viduslaiku pergamentiem ir Voiniča manuskripts. Manuskripts sastāv no 204. lpp, kas bagātas krāsainām ilustrācijām. Tajā attēloti nepazīstami augi, zvaigznāji, kā arī kailas sievietes. Pēc radioaktīvā oglekļa metodes noteikts, ka manuskripts tapis 15. gadsimtā. Bet te nu sākas dīvainākais – darbs sarakstīts nezināmā valodā. Jau gadsimtiem ilgi pētnieki cenšas izprast dīvainos tekstus, bet tas nav izdevies ne labākajiem valodniekiem, ne mūsdienu izcilākajiem kriptogrāfiem. Daži šo īpatnējo, nezināmo valodu nodēvējuši par „eņģeļu valodu”. Analizējot tekstu noteikts, ka autors labi sapratis, ko raksta, jo rokraksts ir stabils un precīzs. Savukārt skeptiķi apgalvo, ka šis manuskripts esot viena liela blēdība – attēli neko nenozīmējot un teksts esot tikai bezjēdzīgs rakstu zīmju virknējums. Lai nu kā tur būtu, bet jau no 1969.g. noslēpumainais manuskripts atrodas Jēlas universitātē un gaida, kad kāds atminēs tā noslēpumu.
Liber Linteus ir viens no... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
2. „Liber Linteus” ir viens no vecākajiem un garākajiem etrusku rakstiem. Rakstu darbs sastāv no 1200 vārdiem, kas izvietoti 230 rindās, sarakstīts uz lina audekla ar melnu un sarkanu tinti. Senais etrusku teksts atklāts pavisam nejauši, kad tika noņemti kādas mūmijas apsēji. Kāds gan sakars etruskiem ar mumificēšanu? Izrādās, ka laikā, kad romieši iekaroja Ēģipti, daudzi no viņiem pārņēma mumificēšanas tradīciju. Un acīmredzot, apskribelētās lina audekla strēmeles romiešiem nešķita svarīgas, tādēļ viņi, ar savu priekšteču tekstiem aprakstītajā linā ietina kādu mirušo. Pateicoties romiešu nevērībai, teksts ir saglabājies līdz mūsdienām. Par nožēlu jāsaka, ka arī šis teksts tā īsti nav izprasts, jo mūsdienu zināšanas par etrusku valodu ir visai švakas. Iztulkojot atsevišķus vārdus, var nojaust, ka „Liber Linteus” aprakstīti dažādi etrusku reliģiskie rituāli.
Vēl viens neiztulkojams un... Autors: gurkjis Noslēpumainie teksti !!!
3. Vēl viens neiztulkojams un noslēpumains teksts ir Rohancas kodekss, ... Lasīt tālāk>>
Kategorija: Simboli, rūnas, krāsu, lietu nozīmes | Skatijumi: 2978 | Pievienoja: Laura | Datums: 05.09.2011 | Komentāri (0)