[Acimredzamais neticamais ]
Galvenie » 2010 » Decembris » 01

Pasaules gals 2012. gadā nebūs, bet šis pareģojums ko veica senā indiāņu cilts maiji , pēc viņu ticības nozīmē tikai "radīšanas gadadienu". Par to Daily Telegraph paziņoja gvatemalietis Apolinario Chile Pixtun, kurš ir viens no maiju cilts vecākajiem.



Kā vēsta senais maiju kalendārs, pēc kura ēras skaita aptuveni 394 gadu periodiem, tie ir pazīstami kā baktuni, tad 13. baktuna beigas sanāk uz 2012. gada 21. decembri. Skaitlis 13 šai indiāņu ciltij ir svēts. Kalendārs parāda, ka šajā dienā beidzas laiks.

1960-tajos gados tika uzietas akmens plāksnītes ar maiju rakstību uz kurām rakstīts, kad 2012. gadā kautkas jānotiek ar kara dieva un maiju dieva Bolon Joktas piedalīšanos. Erozijas un plaisu dēļ, teksta beigas principā ir neizlasāmas. Viens no arheologiem izdarīja pieņēmumu, kad uz plāksnītes ir rakstīts : "Boltons Jokta nokāps no debesīm".



Pēc maiju vecāko vārdiem, šie akopaliptiskie tulkojumi ir nevis no maiju reliģijas, bet gan tie notiek no rietumkristietības pasaules uzskatiem. Viņš izstāstīja, kad viņš jau ir piekusis no šitās histērijas un no cilvēku uzbāzibas, kuri ar saviem jautājumiem viņu padarīs traku.

Šajā dienā 2012. gada 21. decembrī vienkārši maiju tautai beidzas noteikts laika periods, paskaidroja Apolinario Chile Pixtun. Tā ir īpaša "radīšanas gadadiena" atkārto David Stuart, kas ir speciālists maiju etnogrāfijā University of Texas at Austin. Maiji nekad nav teikuši, kad pasaule iet uz beigām, viņi nekad nav teikuši, kad ir jānotiek kautkas slikts, viņi vienkārši atzīmējuši gadadienas uz akmens plāksnītēm.

Pēctam dažādi tulkojumi, šos pareģojumus sasaistīja ar astronomisko parādību sēriju, kuri notiks 2012. gadā. Pirmo reiz 26 tūkstošu gadu laikā ziemas saule atradīsies vienā līnijā ar Piena ceļa centru. Pēc viņu domām tas nozīmē ka enerģijas plūsma, kura parasti iet uz zemi no Piena ceļa centra noteikti tiks izjaukta un tas notiks 21.12.2012. gadā 11:11 vakarā pēc vienotā pasaules laika.

Tādas teorijas pareizību palielina tāds fakts, kad senajiem maijiem bij daudz talantīgu astonomu. Tomēr daudzi zinātnieki šaubās, kad šie maiju astronomi varēja zināt par tādu planētu izvietojumu un varēja tam visam piedot tik daudz nozīmes.

... Lasīt tālāk>>

Kategorija: Pasaules gals | Skatijumi: 4385 | Pievienoja: Laura | Datums: 01.12.2010 | Komentāri (7)